Organisatie

Het RYLA weekend wordt georganiseerd door Rotary Hoogeveen en Rotary Hoogeveen-De Wolden. Voor meer informatie kun je terecht op de website www.rotaryhoogeveen.nl en www.rotary.nl/hoogeveendewolden

Wat is RYLA?

Rotary Young Leadership Award (RYLA) is een wereldwijd programma van Rotary International met als doel jonge (toekomstige) leidinggevenden te trainen en hen bewust te maken van hun talenten. Bevordering van jong leiderschap en bewustwording van de eigen maatschappelijke verantwoordelijkheid staan centraal dit weekend. Met en van elkaar leren in een groep leeftijdsgenoten met een zeer diverse achtergrond zal er voor zorgen dat een grote diversiteit aan ideeën en oplossingen besproken wordt onder leiding van ervaren workshopleiders. Per 2 deelnemers is er een coach waarmee eigen ontwikkelingsvraagstukken besproken kunnen worden. Het weekend geeft jonge mensen een unieke leerervaring met mensen van buiten de eigen studie- en werkomgeving. Er kunnen maximaal 24 deelnemers worden toegelaten.

Locatie RYLA weekend

Het RYLA weekend vindt plaats in en rond de Steenbergerhoeve in Zuidwolde. Deze van oorsprong negentiende -eeuwse boerderij (1861) is tegenwoordig een gezellige groepsaccomodatie die nog veel historische kenmerken bevat. De uitbater zorgt er al jaren voor dat het de deelnemers aan niets tekort komt en weet er altijd voor te zorgen dat de deelnemers zich volledig op het programma kunnen concentreren en de dagen gezellig kunnen afsluiten. De afsluiting zal plaatsvinden in de Raadzaal van de Gemeente De Wolden.

Dit is het RYLA weekend

Het RYLA weekend is een driedaagse training waarin jonge en ambitieuze mensen met HBO/WO denkniveau met behulp van beproefde methodes worden getraind. Deelnemers worden op verschillende manieren in de gelegenheid gesteld hun leidinggevende capaciteiten te ontwikkelen en diverse competenties te trainen, zoals:

– Herkennen persoonlijkheidskenmerken en communicatiestijlen

– Sociale vaardigheden

– Dromen, doelen stellen, acties plannen

– Spreken in het openbaar

– Situationeel leiderschap

– Onderhandelen

– Integriteit

Er zullen aan de hand van het specifieke thema ‘NIEUW LEIDERSCHAP‘ lezingen worden gegeven door ervaren coaches en er worden workshops gehouden. Samenwerking binnen een grote diversiteit, ethiek en het algemeen belang spelen een belangrijke rol.

Dit is het RYLA programma

Vrijdag 6 oktober 2023

Tijd Activiteit
16:00 – 17:30 Check in
18:00 – 18:15 Opening door weekendvoorzitter – Remo van der Wilt

en Jacqueline Geuzinge, voorzitter Rotary Hoogeveen

18:15 – 19:45 Diner en voorstelrondje
20:00 – 22:30 Wie ben ik? Wie ben jij? Hoe communiceer ik met jou/jullie?
22:30 – Kennismaking met coaches én bar open
P.S. Zorg voor een goede nachtrust

Zaterdag 7 oktober 2023

Tijd Activiteit
07:30 – 08:00 Ontbijt
08:00 – 08:30 ‘Open Frame’ door Joke Dijkema
08:30 – 12:00 Dromen en ambities
12:00 – 13:00 Wandelend lunchen met je coach naar Stal Broek
13:00  – 15:00 Natuurlijk leiderschap
15:00 – 16:00 Wandelend met je coach terug naar Steenbergerhoeve
16:00 – 18:00 Communicatie & Storytelling
18:00 – 20:00 Rustig dineren
20:00 – 23:00 Functioneel leiderschap als…
23:00 – Bar open!
P.S. Zorg voor een goede nachtrust.

Zondag 8 oktober 2023

Tijd Activiteit
07:30 – 08:00 Ontbijt
09:30 – 10:00 ‘Open Frame’ door Joke Dijkema
10:00 – 12:00 Leiderschap en ethiek: the 4-way test
12:00 – 13:00 Lunch, uitchecken en op weg naar Gemeentehuis De Wolden
13:00  – 14:00 Sprinttraining debating
14:30 – 16:00 Plenair debat (met ouders en genodigden)
16:00 – 17:00 Feed Forward door Remo van der Wilt en Joke Dijkema
 17:00 Aflsuiting door Kees Jan Domisse, voorzitter Rotary Hoogeveen De Wolden

Borrel bij de Huuskamer

18:00 Wel thuis!

Dit zijn de RYLA trainers

Dirk van de Velde

Dirk van de Velde, trainer en consultant voor verkoop en leiderschap.
Eigenaar Gear Consult België.

Dirk heeft ruim 25 jaar ervaring als trainer en consultant in de automotive. Op zijn geheel eigen wijze, met flair en humor, neemt hij jou mee op de ontdekkingsreis naar jezelf. Tijdens deze avond maakt hij gebruik van o.a. het DISC-model om je kennis te laten maken met jezelf ten opzichte van anderen. Hoe pas je je communicatiestijl zo aan dat je je doel bereikt?

Marc-Jan Hollenberg

Marc-Jan Hollenberg is de founder van iDoDareDream© en SystemicSensing©, auteur, mastertrainer en management-begeleider in persoonlijk leiderschap, communicatie en samenwerking. Maar vooral wakkermaker, levensgenieter, ondernemer, partner van Mirjam en vader van twee jongvolwassen zoons.

Droomambitie: Ik leef een ondernemend, intens, liefdevol en vitaal leven. Focus: mensen inspireren en begeleiden hun droomambitie vanuit ontspannen daadkracht te dóen. Waar ik voor sta: vooruitgang, diepgang, congruentie, kwaliteit, duidelijkheid. Werkt vooral met ‘groeiers en bloeiers’ aan hun persoonlijk- en zakelijk succes. Samen met het iDDD-team brengt hij vol bezieling een droomambitie in de wereld: een beweging opgang brengen van mensen die hun droomambitie dóen! De kern van zijn filosofie is beschreven in zijn eerste boek ‘De LifeNavigator©‘. Het tweede boek is in de maak en krijgt de titel ‘De BusinessNavigator©’.

George Schagen

George Schagen is ruim 35 jaar werkzaam als accountant, voornamelijk in de dienstverlenende sector en het vastgoed. Daarnaast is hij accountant-mediator de schakel bij zakelijke geschillen.

Naast deze activiteiten geeft hij, ontstaan uit zijn hobby paardrijden als freestyle paardrij-instructeur, trainingen en workshops waarbij leadership en body language in combinatie met paarden centraal staat.

Hij wil zijn passie voor het spel tussen mens en paard graag overbrengen, werkt doelgericht maar wil zich niet alleen focussen op het resultaat. Een aantal oefeningen met paarden verschaft verhelderende inzichten in je mens tot mens relatie. Het ontdekken van jezelf ziet hij als een uitdaging die hij in een ontspannen sfeer, serieus met een glimlach op een no nonsens basis wil bereiken.

Marion Bruggen en Annerixt Pijlman

Zij helpen organisaties, ondernemers, merken en mensen bij het (her)vinden van hun eigen verhaal. Een verhaal waarmee ze krachtig en authentiek kunnen vertellen over hun drijfveren, ideeën en plannen, waarmee ze verandering en vernieuwing versnellen en mensen in beweging brengen. Met verhalen die hun publiek niet alleen in het hoofd, maar ook in hart en handen raken.

Glenn Bloemberg Luitenant Kolonel b.d.

Glenn Bloemberg was officier bij de Koninklijke Landmacht. Hij begon zijn militaire loopbaan in 1979 als onderofficier. Na zijn opleiding tot infanterieofficier in 1987, diende Glenn als commandant op verschillende niveaus maar ook in andere functies zoals stafofficier en docent/trainer in tactiek en militaire besluitvorming. Hij is operationeel ingezet bij missies in Afghanistan, Koeweit en Irak/Bagdad.

Momenteel werkt Glenn als trainer/coach voor militaire leiders en teams. Hij geeft daarbij invulling aan de vernieuwde visie op persoonlijke ontwikkeling naar de juiste militaire beroepshouding binnen de Koninklijke Landmacht. Leiderschap in de militaire context vormt daarin een rode draad.

Glenn Bloemberg is getrouwd en woont met zijn vrouw in Hoogeveen. Ze hebben twee dochters die allebei studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Ilona Eichhorn

Ilona Eichhorn is een zeer ervaren debater die diverse debattoernooien heeft gewonnen en inmiddels ruim 17 jaar communicatietrainer. Ilona is een veelgevraagd internationaal trainer, coach en gespreksleider. Zij is auteur van “jacht op de vergadertijger”. Dagelijks traint zij politici van gemeente tot europarlement, bestuurders en leidinggevenden. Haar doelstelling is om mensen hun authentieke stijl te laten gebruiken om effectiever te worden. Op praktische wijze geeft zij mensen inzicht in technieken waarmee belangen beter behartigd kunnen worden. Haar motto is dat je niks aan gelijkt hebben hebt als je het niet krijgt.

Burgmeesters Inge Nieuwenhuizen (De Wolden) en Karel Loohuis (Hoogeveen)

Karel Loohuis studeerde na het gymnasium geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en daarna werd hij in 1984 docent geschiedenis in Enschede en Oldenzaal. Loohuis was vanaf 1990 wethouder in Oldenzaal tot hij in september 1997 benoemd werd tot burgemeester van de toenmalige Noord-Hollandse gemeente Wognum. Hij was in maart 2002 een van de twee kandidaten bij het burgemeestersreferendum in de gemeente Best waarbij de bevolking van die Noord-Brabantse gemeente met 64% de voorkeur gaf aan de andere kandidaat: Letty Demmers-van der Geest. Enkele maanden later werd hij benoemd tot burgemeester van Haaksbergen. Sinds 15 februari 2011 is hij de burgemeester van Hoogeveen.

Praktische info

De kosten per deelnemer zijn € 650,- waarvan je zelf € 75,- bijdraagt. Hiervoor krijg je een volledig verzorgd driedaags RYLA-arrangement aangeboden, met twee overnachtingen, alle maaltijden en tussendoortjes, cursusmateriaal, coaching en vervoer naar decentrale locaties.

Het resterende bedrag van € 575,- wordt gesponsord door een bedrijf. Ken jij een ondernemer die jou wil sponsoren voor dit bedrag, dan is dat een extra stimulans om in drie dagen te groeien. Heb je geen sponsor in je netwerk, dan helpen Rotarians je graag om je met een bedrijf in contact te brengen.

Aanmelden

voor zaterdag 31 augustus 2023

Op de homepage van deze site kun je het aanmeldingsformulier invullen. Hier vind je ook het sjabloon voor je motivatiebrief die we graag samen met de aanmelding van je willen ontvangen.

Naar de inschrijving